Vuoden 2015 KNF-hoitajaksi valittiin Sanna Fält Oulusta. Sannalla on pitkä ura KNF:lta ja hän on omistautunut työlleen. Kaikkien työvuosien jälkeen Sanna on edelleen hyvin innostunut työstään ja se näkyy ulospäin myös hänen työkavereille!
Sanna valmistui sairaanhoitajaksi (lastensairaanhoito/AMK) keväällä 1997. Kesän Sanna keikkaili OYS:in lastenklinikassa ja loppukesästä häntä kysyttiin KNF:lle Lasten EEG:a tekemään. Opinnäytetyönä hän teki kurssikaverinsa kanssa opaskirjasen Lasten EEG:sta. Sanna kävi haastattelussa KNF:lla ja sanoi, että saattaisi ”kokeilla” alaa. Syksyllä tuli kuluneeksi 20 vuotta, kun hän ” on kokeillut” työtä KNF:llä. Ensimmäiset kymmenisen vuotta Sanna työskenteli ainoastaan Lasten EEG:ssä rekisteröiden ainoastaan eri-ikäisten lasten EEG:tä. Lasten EEG onkin kuulunut koko hänen työhistorian ajan hänen vastuualueeseensa. Pikkuhiljaa vastuualueet ovat lisääntyneet ja nyt niihin kuuluu mm. unipolygrafiat (suppeat ja laajat) sekä näköherätevaste-tutkimukset. Lisäksi Sanna toimii diagnostiikkavastuualueen elvytyskouluttajana sekä alueensa varaluottamusmiehenä.
Kysyttäessä, mikä työssä on parasta, vastaus kuuluu: ”Parasta työssäni ovat eri-ikäiset potilaat, joiden kanssa työskentelee. Joka päivä on erilainen ja tuo mukanaan omat haasteensa. Pienet onnistumiset, kuten lapsen nukahtaminen EEG-tutkimuksessa tai vasteiden esille tuleminen näköherätteissä, ovat työvoittoja. Tyytyväinen ja hymyilevä pikkupotilas on semmoinen, joka saa sydämeni sykkimään tälle työlle. Se antaa merkityksen ja iloisen mielen. Tiedän, että olen tykkäämässäni työssä.” Työkokemuksensa vuoksi Sanna on nähnyt KNF:n kehityksen ja hän kuvailee kehitystä seuraavasti: ”KNF on jatkuvasti kehittyvä ala ja se kyllä näkyy kahdenkymmenenvuoden ajalla. Tullessani KNF:lle opettelin rekisteröimään paperikoneella. Kumimyssy ja siltaelektrodit tulivat tutuiksi. Näppärästihän sitä elektrodit sai aseteltua potilaan päähän ja kone raksutti paperinipun käyrää. Melko pian kuitenkin rekisteröinnit siirtyivät digitaaliseen muotoon ja ”paperisota” jäi taakse. Nyt rekisteröidään elektrocapeilla ja käyrät ovat jossain ”pilvessä” 😉 Tutkimusmäärät ovat kaiken kaikkiaan lisääntyneet kovasti. Koneita on tullut lisää ja ihan uusia tutkimuksiakin on tullut.” Sanna odottelee kovasti uusia tiloja, sillä tällä hetkellä yksikkö sijaitsee alkuperäisessä paikassaan, mihin sen on perustettu vuonna 1974. Yksikössä työskentelee yhteensä noin 25 henkilöä. Hoitohenkilökuntaa on 11, lääkäreitä 8, sihteereitä 1-2, fyysikoita 1-2, sekä tekninen asiantuntija. Lopuksi Sannan yhteenveto työpaikastaan: ”Olemme tiivis tiimi ja minulla on ihan parhaat työkaverit ja esimiehet!”