Vuoden 2019 KNF-hoitaja

Olen Katarina Ahlblad ja olen aloittanut sairaanhoitajana kaksikielisessä Tammisaaressa Tammiharjun sairaalan KNF-osastolla vuonna 2008. Alkumetrit olivat haastavat, mutta kiinnostavat! Osastolla hoitajat tekivät EEG-, neurografia- ja erilaisia unitutkimuksia, sekä herätevastetutkimuksia. Kaikkiin tutkimuksiin tuli vähitellen perehdyttyä kokeneen ja huumorintajuisen KNF-hoitajan avulla. Osasto palveli myös Lohjan sairaalaa ja palvelee edelleen sekä Lohjan, että nykyään Raaseporin sairaalaa. Lohja on osaston pääpaikka ja osasto kuuluu HUS:in Diagnostiikkakeskukseen.

Pari vuoden työskentelyn jälkeen vapautui osastolla osastonhoitajan toimi. Otin sijaisuuden vastaan, opiskelin vuoden terveyshallintotiedettä ja vuoden kuluttua sain osastonhoitajan toimen. Osaston pienen koon takia on työkuvaan koko ajan vahvasti kuulunut myös tutkimusten tekemistä. Nykyään keskitytään aikuisten ja lasten EEG-tutkimuksiin, sekä neurografia- että yöpolygrafiatutkimuksiin, joita olen mielelläni tehnyt. KNF:n HUS:in alueen yhteisen laatutyöskentelyn kautta olen saanut olla mukana kehittämässä myös  työtä, yhteisiä ohjeita ja työskentelytapoja.

Näiden 12 vuoden aikana on ollut useita isoja organisaatiomuutoksia. Koen kuitenkin, että osastomme kuuluu tiiviin ja yhteistyötä tekevään KNF-organisaatioon, missä osastot ja työntekijät auttavat toisiaan potilaan paras mielessä.