Vuoden 2020 KNF-hoitaja

Hei! Olen sairaanhoitaja Tinja Ilmasti ja työskentelen Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa KNF-osastolla.

Työurani KNF-osastolla alkoi sijaisena v. 2012. Tuolloin työskentelin kliinisen kemian labrassa näytteenotossa, sekä sijaistin KNF:lla lomia. KNF osastolla työskentelystä tykkäsin jo silloin hyvin paljon, mutta vuoden 2016 lopussa siirryin KNF:n työtilanteen takia vanhusten palvelukeskukseen vuorotöihin.  Siellä ehdin olla noin puoli vuotta kunnes KNF:lla tuli hoitajan paikka auki. Tein oitis hakemuksen ja pääsin kuin pääsinkin takaisin.

Kotkan KNF on pieni yksikkö ja kolmen hoitajan voimin pyöritämme toimintaa (osastonhoitaja ja kaksi sairaanhoitajaa). Teemme sekä lasten-, että aikuisten EEG-tutkimuksia ja hoitajan tekemiä neurografiamittauksia. Työhömme kuuluu myös kaikenlaiset sihteerin työt, sillä sihteeriä meillä ei ole. Meilahden HUS-KNF lääkärit käyvät tekemässä ENMG-tutkimuksia. Toimin yksikössämme  lääkevastaavana, laatuyhdyshenkilönä, ergonomiavastaavana ja opiskelijavastaavana yhdessä kollegani kanssa.

Työskentely KNF:lla on monipuolista, itsenäistä ja haastavaa. Päivystys EEG:t tuovat päivään oman lisämausteen,koska aina täytyy olla ajanvarauksellisesti tilaa lähteä tekemään päivystystä osastolle. Paras seikka työssä viihtymiseen ovat kuitenkin ihanat, rautaisen ammattitaidon omaavat työkaverit Kati ja Mia. Myös sujuva yhteistyö muiden HUS-KNF yksiköiden kanssa ilahduttaa.